Vælg donor

Udvælgelse af donorsæd

Jeg har nu bestemt mig for at starte her i december, så jeg skal have købt donorsæden. Jeg har længe haft en favorit, siden jeg første gang startede med at se i Cryos donorregister. Jeg har også et andetvalg. Det er dog som om, jeg får lidt gummiben, da jeg skal til endeligt at købe. Det er så stort et valg, så jeg bliver ramt at spænding i maven og følelsen af, om det nu er den rigtige, jeg vælger. Det er sikkert mere en følelse af, at nu skal jeg træffe et meget afgørende valg, snarere end det har noget med den enkelte donor at gøre. Jeg ender derfor med at få skubbet det et par dage, og da jeg oven i det finder ud af, at levering fra sædbanken til klinikken tager længere tid, end jeg troede, ender jeg med at betale ekstra for ekspresafsendelse også. Lidt dumt, men sådan er det 🙂  I det samlede regnskab betyder det heller ikke alverden. Men ellers et godt tip: Bestil mindst en uge før din første ægscreening, så er du på den sikre side.

 

Hvordan vælger du en donor?

Cryos har en database, hvor man kan søge blandt alle donorerne. Søgemaskinen har en række filtre, så du kan starte med en grovsortering eller finpudse søgningen mere med det samme, hvis du ved, hvad du går efter. Jeg startede med at vælge ’ikke-anonym’, da jeg i hvert fald helt sikkert ved, at jeg vil bruge en kendt, så mit barn engang kan kontakte sin far.

Derudover valgte jeg samme hårfarve og øjenfarve som mig selv, da jeg tænker, det bliver nemmere for barnet, jo mere det ligner mig. Det føles også som det mest naturlige valg for mig selv. Jeg filtrerede yderligere på højden, så donor var lidt højere end jeg. Ikke at det er super afgørende, men da jeg er relativt høj, var det igen for at matche. Desuden tænkte jeg også på, at jeg i virkeligheden altid vil finde en mand på samme højde eller højere, så det var igen det, der gjorde valget mere naturligt. Uddannelse kiggede jeg også på, for at finde en, som ville passe godt ind i min familie, så at sige. Jeg har hørt fx adoptivbørn eller børn med en anden far sige, hvordan de kan have følelsen af aldrig at passe ind i familien, så jeg vil gøre alt hvad jeg kan for at undgå det.

Jeg fandt ud af, at der også er forskel på kendte donorer, så der er noget, der hedder ’kendt udvidet’. Det synes jeg er en ekstra kvalitet, så man får mere information om faren og babybilleder til både selv at kigge på og ikke mindst vise barnet, når det begynder at spørge.

Som det sidste afgørende vægtede jeg brevet fra donoren højt. Ved de udvidede profiler er der et brev, som han har skrevet til de kommende forældre og barn. Han læser det også op, så man kan høre stemmen. Et par enkelte sorterede jeg fra på den bekostning, da de som det eneste skrev, at det var for pengenes skyld. Ham jeg har valgt, har derimod skrevet et langt og indlevende brev, som er noget, jeg også gerne vil kunne vise mit kommende barn engang.

På klinikken har de anbefalet mig at skifte til en anden donor, at hvis jeg ikke bliver gravid efter de første tre forsøg. Det handler jo meget om kemi og et godt match også. Jeg håber virkelig, det sker en af de første gange, men eller er det jo altid noget, at jeg har haft kig på en anden også.

Leave a Reply