Gravid med lavt hcg niveau

Så blev jeg gravid – men med lavt hcg niveau!

Jeg har nu i en uge svævet rundt i en form for ingenmandsland. Eller skal jeg kalde det limbo. Normalt siger man, at man enten er gravid eller også er man ikke. Men jeg føler faktisk, at jeg er lidt gravid. For en uge siden, var der gået 10 dage efter ægoplægning, og jeg var derfor på klinikken for at få taget en blodprøve. De ville først ringe tilbage om formiddagen, men jeg aftalte med dem, at de sendte besked på patientportalen i stedet. Så kunne jeg se beskeden om eftermiddagen i stedet. Jeg kunne ikke overskue tanken om at være på arbejde en hel dag og holde facaden, hvis nu jeg blev skuffet. Jeg ved, at jeg ville blive nødt til at gå ud på toilettet og græde. Det blev en lang dag, hvor jeg bare kiggede på uret og talte ned, til kunne give mig selv lov til at logge ind og se testresultatet. Jeg havde selv haft fornemmelsen af forskellige symptomer, så der var potentiale for skuffelse, hvis nu…

graviditetstest med tynd streg pga lavt hcg

Hcg på 38

Kl. 16:30 glædede jeg mig virkelig til at kunne få svar og komme ud af ventepositionen. Men… Jeg havde et hcg tal på 38,6 og testen var derfor positiv, men værdien skulle helst have været over 100. Så de ville tage en ny blodprøve to dage senere, hvor værdien helst skulle være fordoblet. Jeg var i syv sind… Skulle jeg være glad over at være gravid? Skulle jeg være bekymret for det lave tal og var det nødvendigvis et dårligt tegn? Jeg gjorde den fejl at google, og kom ind på en masse resultater, hvor jeg bare så overskrifter med alle dem, som havde mistet det og ord som “tidlig abort”. Jeg skyndte mig derfor at lukke browservinduet ned og havde nu mest en rigtig dårlig fornemmelse i stedet! På vej hjem tænkte jeg dog, at der sikkert også var positive eksempler, men det er jo ikke dem, som skriver og spørger i et forum. Så jeg endte lidt midt imellem glad og ked igen.

Blodprøve nummer 2 for at tjekke hcg

Torsdag fik jeg så taget blodprøve igen, og her var det fint, at de bare ringede tilbage et par timer senere. Jeg havde selv en forholdsvis god fornemmelse: brysterne var blevet mere ømme og desuden havde jeg taget en graviditetstest to dage i træk, hvor der torsdag morgen var en tydeligere streg. Derfor var det også rart at få afklaring så hurtigt som muligt.

Da de ringede, var mit hcg-niveau da også fordoblet, så det var jo dejligt. Men de var stadig ikke helt tilfredse, da det helst skulle være over 100, men kun var 77. Så jeg var lidt gladere og kunne begynde at føle mig gravid. Men stadig ikke den der: “Yeah jeg er gravid”, for de blev jo ved med at sige, at de skulle følge udviklingen. Derfor: Ny blodprøve om mandagen.

Blodprøve nummer 3 – stadig for lavt hcg

I mandags, dvs. i går, var jeg ved at kende turen derop, og de valgte da også at tage den i venstre arm, så lidt variation kom der. Laboranten sagde til mig: Ja, det ser jo ikke helt håbløst ud. Blev lidt bekymret, hvis det var det mest opløftende, hun kunne sige. Jeg troede egentlig, at det så bedre ud, men fik fornemmelse af det modsatte.

Da de ringede med resultatet, var mit hcg nu 177, så det var lidt mere end fordoblet, men skulle helst være foredoblet, da hormonet skal fordobles hver 48 timer i starten af en graviditet. Altså: Nedslående nyt, og hold da op! Hvor synes jeg, at det nu begyndte at være en nedslidende proces! I går var jeg bare rigtig træt og ked af det hele, og fra kl 12 talte jeg næsten minutter, til jeg kunne komme hjem fra arbejdet og ligge på sofaen – og komme væk fra verden.

I dag har jeg haft det lidt bedre, men har prøvet at indstille mig på, at det ikke bliver til noget, så helt godt er det jo ikke! Det er lige før, jeg indimellem har tænkt, at nu kunne jeg lige så godt få menstruation, så jeg kunne komme videre. Men  her til aften tænker jeg, at det kan jo også være, at jeg er et særligt eksempel, som bare danner mindre hcg….

Vente vente vente…

Jeg må se i morgen og prøve at lade være med at tænke frem og tilbage indtil da. Men det kan jeg egentlig lige så godt lade være med at sige, for det er jo håbløst at lade være med! Det ers vært at opgive tanken om baby til 1. juli og hvad, jeg ellers også allerede har stillet op at scenarier. Det kommer til at gøre ondt, hvis jeg får en negativ besked i morgen.

Leave a Reply